• Celoštátna súťaž v učebnom odbore predavač

          • Dňa 24.10.2018 sa naši žiaci zúčastnili Celoštátnej súťaže odborných vedomosti a praktických zručností v učebnom odbore predavač, ktorú poriadalo OUI v Banskej Bystrici. Súťaže sa zúčastnilo šesť dvojčlenných družstiev. Po objedktívnom hodnotení sa naši žiaci umiestnili na krásnom 2.mieste ! ! !

          • Unifikovaný futbal v Zlíne - 1.miesto

          • V dňoch 11.-14.10.2018 sa naši žiaci spolu so žiakmi SOŠs KNM zúčastnili v rámci Special olympics turnaja v unifikovanom futbale v ČR v Zlíne. Chlapci hrali oku lahodiaci futbal a ich futbalové umenie a akcie boli odmenené 1.miestom!!!

          • Hlučín, mesto s remeselnou tradíciou

          • Žiaci učebných odborov maliar, murár, kuchár, predavač  a cukrár sa zúčastnili v dňoch 8.-10.októbra 2018 už 7.ročníka "Hlučín, město s řemeselnou tradicí", kde sa zišli mladí maliari odborných učilíšť z Českej republiky, aby si porovnali svoje zručnosti, vymenili skúsenosti a nadviazali kontakty so svojimi kolegami z iných škôl.

            Stretnutie usporiadalo Odborné učilište a Praktická škola Hlučín v spolupráci so Združením priateľov školy pri OUaPrŠ v Hlučíne, pod patronátom Cechu maliarov, lakýrnikov a tapetárov ČR a starostom mesta Hlučín.

            Hlavným programom stretnutia bola prezentácia jednotlivých skôl v učebnom odbore maliar, ktorá sa konala na Mierovom námestí v Hlučíne. Žiaci pracovali na jednotnom zadaní a tiež sa prezentovali vlastnou tvorbou. Akce sa zúčastnilo jedenásť dvojčlenných družstiev z rôznych regiónov ČR a ako hostia zo SR naši žiaci.

          • Športový deň riaditeľky školy

          • Dňa 8.6.2018 sa uskutočnil už tradičný Športový deň riaditeľky školy. Tejto celodennej aktivity sa zúčastnili všetci žiaci a zamestnanci školy a prišli aj žiaci z našej družobnej školy OUaPrŠ z Hlučína. Na 9 stanovištiach si žiaci mohli vyskúšať rôzne športové aktivity - basketbal, stolný tenis, skoky na švihadle, bedbinton, člnkový beh, beh cez prekážky atď. Na záver si ešte chlapci zahrali futbal. Pripravené bolo aj občerstvenie (špekáčiky, koláč, nápoje) a drobné darčeky pre všetkých účastnikov.

          • Pracovné stretnutie trochu inak

          • Aj tento školský rok pokračovala spolupráca medzi našim učilišťom a  OU a PrŠ Hlučín, učebných odborov murár a maliar. Na poslednom stretnutí, ktoré sa konalo v našej škole sme sa dohodli, že to ďalšie by mohlo prebehnúť aj v inej atmosfére ako pracovnej. Tentokrát bolo stretnutie na turistickú nôtu. Cieľom bolo, aby sa žiaci a aj pedagogickí  pracovníci stretli aj na inom poli ako je škola či dielňa. A tak v dňoch 21. – 23. 5. 2018 naši žiaci a MOV zúčastnili pobytu v Malej Morávke -rekreačná oblasť Jesenik.

            V údolí Bielej Opavy prešli turistický chodník do Karlovej Studánky, vyšli na horu Praděd, navštívili mesto Bruntál. Počas pobytu sa odohral futbalový turnaj, ale i posedenie pri ohníku a opekanie. Na záver všetci zrelaxovali v aquaparku.

            Na odvetu budú žiaci a pedagógovia z Hlučína spoznávať Slovensko.

             

          • Celoštátna súťaž - maliari

          • V celoštátnej súťaži učebného odboru maliar, ktorú poriadala SŠI Snina nás reprezentovali Marek Piesecký a Jakub Kubiš z 3.B. Súťaž sa konala 29.5.-30.5.2018. Naši žiaci ako družstvo obsadili 1.miesto. Ako jednotlivci sa umiestnili M.Piesecký na 1.mieste a J.Kubiš na 3.mieste. G R A T U L U J E M E ! ! !

          • Výchovný koncert - Šleha

          • Dňa 25.5.2018 sa v priestoroch našej školy - na školskom dvore uskutočnil už po druhý krát výchovný koncert v podaní hudobnej skupiny Šleha z Martina. Počasie nám prialo, atmosféra bola výborná. Piesne boli doplnené hovoreným slovom k aktuálnym problémom dnešnej doby. Tešíme sa zas  o rok.

          • Šikovný predavač

          • Dňa 18.4.2018 sa žiaci našej školy zúčastnili súťaže "Šikovný predavač" v Karvinej-Orlová. Našu školu reprezentovali žiaci 1. a 2.ročníka, učebného odboru predavač.Súťaž bola zameraná na vedmosti a zručnosti budúcich predavačov, súťažilo sa v rôznych disciplínach. Náš žiak Patrik Helt sa umiestnil na 1.mieste.

          • P O N U K A

          •      Spojená škola internátna, Murgašova 580, Kysucké Nové Mesto ponúka bezplatným prevodom školám v pôsobnosti Okresného úradu Žilina, prípadne za zostatkovú cenu iným záujemcom auto Škoda Felícia Combi, rok výroby 1997 predovšetkým na náhradné diely, keďže auto je nepojazdné a jeho oprava by si vyžiadala vyššie finančné prostriedky ako je hodnota auta.

            V prípade záujmu nás kontaktujte na t.č.: 041/421 33 10 alebo 041/421 33 17.

          • Slnečnica

          • Článok o našej žiačke 1.ročníka, uverejnený v časopise Slnečnica, číslo 4 z decembra 2017.

          • Deň boja proti drogám

          • Do galérie Protidrogový deň 23.3.2018 boli pridané fotografie.

            17.ročník celodennej aktivity Dňa boja proti drogám sa uskutočnil 23.3.2018. Žiakom 1.ročníka prednášal príslušník Mestskej polície KNM a psychologička z DC Lietavská Lúčka. Žiakom 2.ročníka prednášali príslušníci Železničnej polície zo Žiliny a Kriminálnej polície z Čadce. Žiaci 3.ročníka mali prednášku s príslušníkmi Požiarného hasičského zboru z Čadce a zamestnankyňou poradenského centra Náruč-spoločnosť proti násiliu v Čadci.

          • Medzinárodný workshop

          • Dňa 14.2.2018 sa žiačky učebných odborov kuchár, cukrár a predavač zúčastnili Medzinárodného workschopu v našej družobnej škole v ČR - OUaPrŠ Hlučín, kde prezentovali náš región. Kuchári pripravili plnené palacinky, cukrári karamelové krémeše a predavači vyhotovili darčekové balenia s použitím moderných prvkov.

          • Vianočný turnaj v unifikovanom futbale

          • V dňoch 7.-9.12.2017 sa naši žiaci zúčastnili Vianočného turnaja v unifikovanom futbale, ktorý sa konal v Púchove. Našu školu reprezentovali 6 chlapci a družstvo sme doplnili dvoma žiakmi zo SOŠ strojníckej KNM.

            V konkurencii 12 družstiev (z toho bolo 1 z Čiech a 2 z Maďarska) sme obsadili skvelé 2.miesto!!!

             

          • Medzinárodné plavecké preteky žiakov

          • Dňa 12.12.2017 sa 6 žiaci (3 chlapci a 3 dievčatá) našej školy zúčastnili Medzinárodných plaveckých pretekov v našej družobnej škole v Poľskom Rybníku.  Okrem domácich a nás sa pretekov zúčastnili i žiaci z Českej republiky. Za účasti 28 chlapcov a 20 dievčat sa naši reprezentanti nestratili, ale naopak patrili medzi najlepších. Chlapci získali dve 1.miesta a jedno 2.miesto a dievčatá získali jedno 1.miesto a dve 2.miesta.

            Žiakom patrí veľké poďakovanie za vzornú reprezentáciu našej školy.

          • Pracovné stretnutie s OU a PrŠ Hlučín

          • V dňoch 21. až  23.11. 2017 sa žiaci SŠI KNM,  učebných odborov murár a maliar už po niekoľkýkrát zúčastnili pracovného stretnutia s družobnou školou OU a PrŠ v Hlučíne. Tentoraz sme žiakov z Hlučína privítali v našom učilišti. Naviazali sme na predchádzajúce  úspešné ročníky, kedy si žiaci so svojimi učiteľmi vzájomne predávajú  skúsenosti pri zvládaní nových dekoratívnych technik a technologických postupov.

            Žiaci učebného odboru murár  pracovali spoločne na technikách pokladania obkladov (imitácia lícovaných tehiel, škárovanie, práca s mozaikou). Chlapci pracovali na jednotnom diele, vzájomne sa doplňovali a učili jeden od druhého.
            Z učebného odboru maliar si žiaci vyskúšali viac druhov maliarskych techník. Hlavnou úlohou však bolo použitie airbrush pištole, pomocou ktorej vytvárali zaujímavé prechody farieb na obrazcoch. Začiatky boli ťažké, ale nakoniec to zvládli výborne.

            Po skončení povinností si účastníci stretnutia pozreli  naše mesto.  Večer si  zmerali sily v  bowlingu.

            Posledný deň, sme sa venovali spoznávaniu kultúrnych pamiatok. Tentoraz sme navštívili Budatínsky hrad, ktorý leží na sútoku riek Kysuce a Váhu. Dozvedeli sme sa o histórii hradu jej obyvateľov ich spôsobu života a tiež sme si pozreli unikátnu drotársku expozíciu.

             

          • Prezentácia jedál slovenskej kuchyne

          • Dňa 16.11.2017 žiaci a MOV učebných odborov kuchár a cukrár pripravili prezentáciu a ochutnávku jedál slovenskej kuchyne alebo jedál starých materí. Ochutnať sme mohli škvarkové pagáče, kapustniaky, kysnuté koláče a  strapačky s kapustou.

        • Olympiáda ľudských práv - 24.10.2017
          • Olympiáda ľudských práv - 24.10.2017

          • Erika Cyprichová z I.C a Kristína Ozaniaková z II.C reprezentovali našu školu na celoslovenskej súťaži – Olympiáda ľudských práv v Košiach.

            Tohoročná téma OĽP 2017 bola krásna, ale aj ťažká -  porušovanie ľudských práv v rozprávkach, bájach a povestiach z regiónu, z ktorého pochádzame, ale je málo známa. Cieľom XII.ročníka celoštátnej súťaže OĽP bolo upriamiť pozornosť mladých ľudí na ľudské práva, konkrétne na právo na prístup ku kultúrnemu dedičstvu, na jeho záchranu, regeneráciu, primerané využívanie a prezentáciu hodnôt minulých období. Súťaž sa skladala z dvoch častí a to teoretickej, kde žiačky vypĺňali vedomostných test pozostávajúci z 20 otázok a praktickej časti, v ktorej svoje zručnosti prezentovali scénkou. Vybrali si a nacvičili rozprávku „O nevďačnom hadovi“. Okrem povinnej časti súťaže  sme sa prinesenými ilustráciami zapojili do súťaže o cenu poroty. Priniesli sme ilustrácie, ktoré boli súčasťou scénky a vytvorili ich žiaci našej školy na krúžku tvorivosti. Erika a Kristína obsadili v hlavnej časti 2.miesto. A porota ocenila naše ilustrácie 2.miestom.